Zupy krem mają tyle samo zwolenników co przeciwników. Dla części osób jest to nieatrakcyjna papka, a dla drugiej części coś co mogli by jeść dniami i nocami. I chociaż każdy ma określone preferencje żywieniowe, to pewnym jest, że po spróbowaniu tej zupy, każdy przeciwnik kremowych zup zmienił by zdanie. Mowa o zupie krem na bazie dyni. Czego potrzeba do jej wykonania? Przede wszystkim dyni, nie musi to być duża dynia, można wybrać małą, lub poprosić o ćwiartkę dużej. Ponadto będą potrzebne trzy ziemniaki, jedna duża marchewka, czosnek, seler naciowy, bulion warzywny oraz przyprawy. Pierwszym krokiem jest ugotowanie bulionu warzywnego. Gdy on się gotuje, trzeba obrać warzywa i wszystkie z nich pokroić w kosteczkę. Można przez chwilę podsmażyć je na łyżce masła, wydobędzie to ich smak. Gdy już bulion będzie gotowy, warzywa należy przełożyć do suchego garnka i zalać bulionem tak by jedynie zakryć warzywa. Całość należy gotować aż warzywa zmiękną, na koniec doprawić solą, pieprzem, ostrą papryką lub inną ulubioną przyprawą i zblendować.